levél webmesternekkedvencekbe

Vegyes és Egyéni OB 2005

2005. április 18.

Első alkalommal kerül itthon megrendezésre vegyescsapatos és egyéni országos megméretés

A Magyar Curling Szövetség a Provice Kupa Országos Csapatbajnokság után 2005. április 13-17. (szerda-vasárnap) között rendezte meg az I. Magyar Egyéni- valamint Vegyescsapat Országos Bajnokságot a kamaraerdei csarnokban.

Egyéni OB

Végeredmény

nők:

1. Szekeres Ildikó (Wallis SC)
2. Béres Alexandra (Wallis SC)
3. Nagy Gyöngyi (Wallis SC)

férfiak:

1. Nagy György (Wallis SC)
2. Bartalus Gábor (Wallis SC)
3. Barna Krisztián (Wallis SC)

Az egyéni curling Európában néhány éve kezdte meg hódító útját, a tengerentúlon, az Egyesült Államokban és Kanadában azonban már évtizedek óta kedvelt játék, nem véletlen, hogy a sportág ezen alfajának legjobbjai szeretnék elérni, hogy a curling egyéni változatában is osszanak érmeket a 2012-es vancouveri téli olimpián. Az egyéni curlingben értelemszerűen nem csapatok, hanem egyes versenyzők szerepelnek, négy feladat megoldására nyílik számukra lehetőség, külső segítséget nem vehetnek igénybe, söprés nincs. Az I. Magyar Egyéni Curling Országos Bajnokságon külön versenyeztek a férfiak, külön a hölgyek.

  • I .feladat: Nyolc követ kell dobni, a cél minden estben az, hogy a kövek a kör középpontjában, vagy ahhoz a lehető legközelebb álljanak meg. (0-5 pont)
  • II. feladat: Egy, a ház közelébe helyezett követ kell egy másik kő segítségével a ház közepébe, vagy ahhoz a lehető legközelebb juttatni. (0-5 pont)
  • III. feladat: Take out, a házból, tehát négy követ kell egymás után kiütni. (0-9 pont)
  • IV. feladat: Csoportos take out, tehát szintén a kövek kiütése a cél a házból. (0-20 pont)

Vegyescsapat OB

Végeredmény

1. Wallis SC - CC Budapest (Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Nagy György, Barna Krisztián)
2. Békési TE
3. Totalfood CC

4. ESE - Happy End CC
5. ROXER CC
6. Angyalföldi TTE

Az egyéni ob-val egy időben, 2005. április 15-17. (péntek-vasárnap) között rendezik az I. Magyar Curling Vegyescsapat Bajnokságot, amely kvalifikál az októberi, andorrai I. Curling Vegyescsapat Európa-bajnokságra. A bajnokságon négyfős (két férfi, két nő) csapatok vehettek részt, összesen 6 egység indult. A játék során a csapattagoknak nemek szerint felváltva kellett dobniuk. A magyar válogatott színeiben szereplő Wallis SC Nagy György, Szekeres Ildikó, Barna Krisztián, Béres Alexandra összeállításban vett részt az ob-n, ahol sikeresen megszerezte az andorrai kvalifikációt.

Gratulálunk a sikerekhez!

Kattints a linkre: origo.hu

2005. 04. 18.

szponzoraink

tartalom, szerkesztés (c) 2002-2006. Jyrkki • design, engine (c) 2002-2006. pdx • hosted by Visiophone