levél webmesternekkedvencekbe
Köszöntjük az első magyar curling honlapon!

Kérdések, melyeket a honlap születése előtt és alatt kaptam

Tisztelt Olvasóm!

Érdeklődések a közelmúlt terveiről. Mindenkori beszélgető alanyomnak tudtára adom, hogy curling honlapot készítek. Első számú számú kérdés:

- ...mi?

Tudjátok, mint aki a zörgő villamos miatt nem értette jól. Válaszom:

- Egy téli sport.

De erről már értekeztem: ha ilyenkor bátorkodom elmagyarázni másfél mondatban, hogy mi ez, az alany fel véli ismerni (legalább 1x látta a TV-ben) és szeme megcsillan, miközben érzelmeimmel mit sem törődve tesz egy barátinak tűnő megjegyzést. (t.i. "Az olyan idétlen"; "Jaj, az a hülyeség")

Második számú kérdés:

- Miért éppen erről?

Mármint miért épp a curlingről készítek honlapot. Ami a kérdés mögött megbújik: miért nem valami értelmesebbről?

- Mert még nincs és én éppen ennyire szeretem.

Vagyis rajongok érte. És ami jó, de nincs (legfeljebb máshol), azt sürgősen pótolni kell. Ezután szokott jönni a Nagykönyv szerint egy olyan kérdés, amit egyszerűen az érdeklődő nem gondolhatott komolyan.

- És mihez kezdesz vele?

Hát... mondjuk beállítom a gépemre háttérnek, és nézegetem... vagy hacker ismerőseimnek felajánlom gyakorlásra... Őszintén remélem, annak sem kisebb a valószínűsége, hogy a tanácstalan honpolgár éppen curlingezni szeretne, és kíváncsi rá, mint egykor én voltam. Ha épül egy csarnok (és már meg is épült! 2005. márc.), kellenek csapatok. Azaz: tudnunk kell a sportról, meg kell ismernünk, ki kell próbálnunk, meg kell szeretnünk, tolonganunk kell.

Kevés dologért rajongok még ennyire, mint a curlingért (pl. babgulyás, jazz, keresztes-gömbüveges keserűlikőrünk stb), vagyis kb. annyi magyarázatot igényel, mint a szerelem. De ezek közül csak a curlingnek nem volt egyértelműen magyar honlapja. Kitaláltam, hogy legyen, elméleti hiányosságomat nemzetközi oldalakon pótoltam, nem létező angol tudásomat elővettem, üzletember és programozó ismerősömet befogtam (ezer köszönet neki!). Ez az első ilyen munkám, második honlapom már magát fogja csinálni... (legyen mondjuk majusicserebogar.hu, vagy éppenséggel babgulyas...?)

Terveim szerint folyamatosan frissítem, azaz inkább bővítem, valamint tudósítok a felgyorsuló, immár sikert sikerre halmozó magyar curlingéletről. Ennek a sportnak szabályain kívül - korára való tekintettel - tenkintélyes "irodalma" van, szívesen molyolok utána - ha időm is engedi.

Tisztelt Látogató! Emlékeztetlek, hogy a curlingről magyarul itt olvashatsz a legtöbbet, és egyre többet. Az én (monomániás) szürkeállományom kísérelte meg lefordítani és összesűríteni - és összevetni! - innen-onnan. A szemem, a tízegynéhány ujjam, a szabadidőm és nem utolsósorban a... khm... tomporom igénybevételével. Na és persze rajongva, úgyhogy azért ne sajnálj. Ha már itt tartasz, nem éltem hiába.

mail to

Az oldalon található írások, saját készítésű táblázatok, ikonok és képek a forrás feltűntesével (www.curling2002.hu) idézhetők illetve adhatók tovább!

Eredményeim: CurlingCity
Továbbiak:       Facebook

szponzoraink

tartalom, szerkesztés (c) 2002-2006. Jyrkki • design, engine (c) 2002-2006. pdx • hosted by Visiophone